Torsdag d. 9 februar 2017 præsenterede Bente Fisker Trampolinen (også kaldet Rebounderen) for Motionscafeens ca. 20 gæster og frivillige.

Da Bente også er alternativ behandler, fik vi, som optakt til den fysiske præsentation af trampolinen, et indblik i de behandlingsmetoder hun kan tilbyde, nemlig zoneterapi og kinesiologi.

Da vi tidligere har haft Malene Iskov til et arrangement, var det muligt for os at drage sammenligninger med Diætisternes vinkler på hvad der er sundt og den alternative behandlers anbefalinger.

Der skal også gerne være en sammenhæng, for det er mennesket i den samme verden, og anbefalinger om hvilken kost det er godt at putte i munden, i et land, hvor det ikke er mad vi mangler.

Bente Fiskers foredrag  var informerende, på en jordbunden og ærlig facon.

Hvad er vigtigt for os som kræftramte eller pårørende?

Kroppen har brug for væske, næring, søvn og hvile, motion og luft, som er værd at indånde.

Syre/ base balancen er vigtig, og er syrebalancen for dominerende, er det direkte skadeligt

Glæde, at holde af og blive holdt af, er vigtigt for et godt menneskeliv.

Musik, dans, hop og spring er ikke noget, vi kan få for meget af, og det ledte over til præsentationen af Trampolinen.

Rebounderen hedder den også, da den er opfundet i USA på NASA, hvor den bruges til genoptræning af astronauter, når de vender tilbage efter lang tid i vægtløs tilstand og skal have musklerne i gang igen.

Alle, der havde lyst og mod, fik prøvet trampolinen, og nervøsiteten for at vippe af blev fejet af banen, især på den trampolin, hvor der var en støttebøjle at holde fast i, mens der blev hoppet.

Resultater har vist, at 10 minutters træning, med forskellige bevægelser indlagt, kan gavne ligeså meget som op mod 2 timers træning på fitness maskiner.

Den er skånsom mod leddene, da påvirkningerne af selv små hop på trampolinen fordeles til hele kroppen, og samtidig øges kalorieforbrændingen.

Et par gode timer hvor der blev sat fokus på sammenhængen  mellem bevægelse og heling.

SMÅ HOP PÅ STEDET KAN HAVE STOR VÆRDI.

 

Overvejelser: Motionscafeen kan måske godt have gavn af trampolinen i motions-sammenhænge.

Dog skal alle sikkerhedsudfordringer overvejes, og muligheden for at få råd og vejledning fra Bente Fisker aftales. Endvidere skal den kunne låses inde i Sundhedshuset i Vojens

Frivillig i Motionscafeen Ingrid Aa. Thomsen