I 2014 begyndte jeg at få besøg af Bente. Dengang døjede jeg en del med bihulerne, ørerne, blæren, fordøjelsen og  kramper i benene. Behandlingerne hjalp mig og gav mig lindring og indre ro. Siden har jeg benyttet mig af Bente. Hun kommer glad ind af døren med sin briks, og det er altid en god start.

I august 2016 fik jeg et brud på ryggen og måtte holde mig en del i ro med korset på. Jeg fortsatte med behandlingerne i min stue, siddende i min stol, og ryggen helede sig, selv i min høje alder og med en diagnose for osteoporose.

Kort tid før jeg fyldte 90 år (i august 2018) fik jeg undersøgt lungerne, da det var blevet vanskeligere at få vejret. Skanningerne på sygehusene i Esbjerg og Vejle viste begge, at der var angreb af kræft på højre lunge og på venstre lunge en mindre blodprop. Jeg fik tilbudt kræftbehandlingspakken på Vejle Sygehus, men takkede nej, da jeg ikke kunne forestille mig at gå det igennem. Hjemme i min stue behandlede Bente mig videre, nu ud fra den nye viden, som vi havde fra lægerne.

Sidst i oktober fejrede vi min 90 års fødselsdag. Jeg havde fået det bedre trods, at jeg ikke kunne motionere og dermed bidrage til at rense mine lunger, og iltapparatet brugte jeg nu også mindre end i starten. I midten af januar 2019 var min læge på besøg og kunne også konstatere, at jeg havde det meget bedre. Han tilbød mig derfor en ny skanning af lungerne, som jeg fik foretaget på sygehuset i Esbjerg, der nu havde samme avancerede udstyr som i Vejle. Den 15. februar 2019 fik jeg resultatet overrakt af min egen læge, og det viste, at jeg var fri for kræft. I dagene der fulgte dukkede glade familiemedlemmer og venner op for at fejre, at jeg havde fået livet tilbage. Det var en ubeskrivelig følelse, som lige skulle trænge ind.

Bentes behandlinger og brug af iltapparat er, hvad jeg isoleret set har gjort brug af for at nå hertil, hvor jeg er i dag – at være fri for kræft. Det er vidunderligt og jeg er meget taknemmelig og siger ofte til Bente, at hvad skulle jeg have gjort uden hendes hjælp. Vi har aftalt, at min fortælling gerne må være på Bentes hjemmeside til evig tid.

Esther, Rødding